For noen få år siden var det ikke så mange fotballentusiaster som hadde hørt om om Brenford Community Stadium. Det har en dansk trener og en norsk landslagsspiller sørget for har endret seg. Brenford FC har gjort den intime stadionen med plass til 17 000 supportere til et sted der det umulige blir mulig.

Trener Thomas Frank ledet Brentford forrige sesong opp i den øverste divisjonen i England for første gang siden 1947. I sommer kjøpte klubben Kristoffer Ajer fra Celtic, noe som har fått flere i Norge til å vende blikket mot Brentford.

Les: På tide å tenke på ryggen din

Det er ikke så mange Premier League-klubber som deler stadion med en rugby klubb, Brentford gjør det med London Irish. Arbeidet med bygging av den nye stadionen for Brentford startet i 2018 etter en prosess som kom i gang på begynnelsen av 2000-tallet, med en haug av endringer i planene underveis.

I august 2020 bekreftet Brentford FC at de kunne nå kunne spille sine sine hjemme kamper på den nye stadionen. Det startet i september med 2-2 mot Oxford United. Etter dette har stadionen vært stedet hvor en fotballklub har reist seg, tatt gigantsteget opp i Premier League – og imponert i de første 11 kampene. Spesielt 2-0 seieren mot Arsenal og 3-3 resultatet mot giganten Liverpool henger høyt.

Arsenal og Liverpool ble sendt hjem fra Brentford Community Stadium i sjokktilstand.

Har du planer om å ta turen fra London for å få med deg Brentford og Kristoffer Ajer, så er det bare å hoppe på Discrict Line til Gunnersby.

God tur!

Les på Sporten: Thomas Frank visste det, Ajer har skjønt det, Brentford-supporterne har erfart det