Bunkeren på Feldstraße i St. Pauli i Hamburg ble reist av nazistene under andre verdenskrig for å beskytte folk mot luftangrep. – Den solide bygningen har siden fått stå igjen og er i dag vernet. Ganske raskt etter krigen slo flere selskaper i mediebransjen seg ned i bunkeren og skapte alternativt liv der. Siden den gang har det vært konsertsteder, teatre og nattklubber.

Og nå kommer et luksushotell på toppen av bunkeren.

NH Hotel Group, som driver hotellkjeden nhow, har vunnet tilbudet om å bygge et hotell. Planen deres er å bygge fem etasjer på toppen av den 40 meter høye haugen. Gulvene vil gå opp i en pyramide og avslutte med en stor hage på taket. Taket vil være åpent for publikum og et minnesmerke vil bli reist for nazi-ofre.

Les: Porsche og Boeing vil hjelpe rike å fly over køen

Hotellet sees ovenfra, hvor en stor hage vil være åpen for publikum. Foto: NH Hotel Group

Bygget av tvangsarbeidere
Under krigen ble bunkeren bygget på bare 300 dager av over 1000 tvangsarbeidere fra konsentrasjonsleirer. Det ble brukt til å skyte ned fiendens fly mens de beskyttet innbyggerne i Hamburg. Det er rapportert at opptil 30 000 mennesker fant beskyttelse i bunkeren.

«Jeg er veldig stolt over at Hamburg har latt oss bygge på dette ekstraordinære stedet, som en del av et fascinerende prosjekt. Vi er selvfølgelig klar over bunkerens historie og betydning for innbyggerne i Hamburg», sier Maarten Markus, administrerende direktør i NH Hotel Group Nord-Europa, til Forbes.

Hotellet vil ha 136 rom, en bar, en kaffebar og en restaurant. Åpningen er planlagt til midten av 2021.

Les på Helsesjefen: Blir du trøtt av maten du spiser ?