Selv om verden går av hengslene når det spilles fotball-VM, en toppkamp i de største europeiske ligaene, eller når Champions League kaller på Europas beste klubber, er det faktisk fler av oss som ikke bryr seg om 22 spillere i shorts som triller en ball. I London kommer fotball-stadionen som tar hensyn til dette. Velkommen til verdensmetropolens nye attraksjon.

Sekstitotusen tilskuere skal oppleve sport og kultur på en helt ny måte. Arkitektene skryter av at det ikke finnes noe tilsvarende i verden, en stadion som skal tilby de besøkende en helt ny totalopplevelse – 365 dager i året.

Northumberland utviklingsprosjekt ble lansert i 2008. I bydelen Tottenham, som regnes som en av Londons fattigste, reiser det seg nå boliger, torg, supermarked og fotballstadion. De som har vært på Tottenham-kamp vet hvor mye fotballen betyr for lokalbefolkning. Nå skal Londons turister få ta del i moroa.

kommer til å ruve i en av Londons fattigste bydeler.

I 2011 ble det vedtatt at Tottenham selvfølgelig skal ha en av de mest moderne stadionanleggene i verden.

Nye White Hart Lane er bygget for å ta imot 62 062 tilskuere, hvor hjemmetribunen på sørsiden skal lage en lydmur med 17 500 elleville Tottenham-supportere.

Skal gjøre vondt å spille mot Tottenham.

For Tottenhams motstanderne skal det gjøre vondt å komme til White Hart Lane. For de besøkende skal det bli en helt unik opplevelse, uavhengig av om det trilles ball på gressmatta, eller ikke.

Ta en tur i den nye stadionen

Spise-og drikketilbudet skal oppleves som internasjonalt og innovativt, det skal være et museum med stadion-omvisning som skal engasjere de besøkende, arkitekturen skal være en attraksjon i seg selv og førsteklasses konferanser, banketter og overnatting skjer selvfølgelig på stadionen.

Trenger ikke å være fotball-interessert for å trives på stadionen.

Og har du lyst, er det mulig å droppe rulletrappen og klatre 40-meter opp på fasaden til stadionen. Nevnte vi forresten at det også er duket for konserter med de største stjernene i verden – og for NFL-kamper?

Nye White Hart Lane åpner døren i 2018. Velkommen til neste generasjon fotballstadion – og Londons nye attraksjon.

Les: Mer fra fotballens vidunderlige verden på Sporten.com