Al Thumama stadion vil ha en kapasitet på 40.000 og symboliserer historien og kulturen til arabiske Qatar. Her vil VM kamper gå frem til kvartfinalen.

2022 Qatar: Al Thumama World Cup-stadion vil være ferdig i 2021

Les: Sylvester Stallone selger sine ekstremt dyre klokker du ikke viste han hadde

Supreme Committee for Delivery and Legacy kunngjorde at en av de åtte arenaene for Qatar-verdensmesterskapet i 2022, Al Thumama stadion, vil være ferdig og klar til bruk på nyåret. Visuelt ble designet av Al Thumama stadion inspirert av Kaffiyeh – et tradisjonelt hodeplagg som bæres over den arabiske halvøya og Midt-Østen.

Den høyeste komiteen, som har ansvaret for å organisere prosjektene for Qatar 2022, twitret: “The Al Thumama, som skal fullføres i 2021; stadionets design ble inspirert av Al Kaffiyeh, et tradisjonelt skjerf som bæres på hodet av arabiske menn ”.

Høyeste komité delte også en serie bilder av det nye stadionet som viste fremgangen i utviklingen. Arbeidet med lokalet har fortsatt uten å bli påvirket av Coronavirus-pandemien.

Les på Sporten: Mr. Deadpool dytter inn millioner i britisk fotballklubb – og setter på kameraet

Fasaden på Al Thumama stadion er på plass
Fotografiene viser at utsiden av stadion er praktisk talt komplett med fasaden nå ferdig montert og på plass, og etterlater bare de siste delene av prosjektet, for eksempel installasjon av elektrisk utstyr og legging av banen som vil være de siste oppgavene på oppdraget til høyesteretskomiteen.

Al Thumama stadion vil ha en kapasitet på 40.000, og halvparten av setene blir donert til andre land når verdensmesterskapet er over. Det symboliserer historien og kulturen til Arabian Qatar, og vil iscenesette spill fra gruppespillet til kvartfinalen under turneringen.

Det er også verdt å nevne de andre delene av prosjektene som nå er fullført, for eksempel installasjon av kabler, kledning på stadionets tak og 680 støttebjelker som holder takvinduet på plass – som for stativene, 56% av sitteplasser er nå installert og 73% av mekaniske, elektriske og tekniske oppgaver er fullført.