Planen til Singapore er er ikke bare smart ut ifra et miljøperspektiv, det vil også sørge for bedre levekvalitet for de som bor der. – Den lille staten som er en hub for verdens skipsfart skal plante 1 millioner trær for å beskytte artsmangfold.

I tillegg til å rette opp de en gang så rike mangroveskogøkosystemer skal det bygges en park i maks 10 minutters gange fra enhver innbygger.

Utviklingen av denne lille øya har over årene blitt en global økonomisk makt, milliarder pumpes inn fra utenlandske investeringer i det en gang fattige østasiatiske og indo-stillehavssamfunnet. Mangrover er byttet ut med urban infrastruktur.

Les: Katastrofebroen i Genova er gjenåpnet

Mellom 1953 og 2018 mistet Singapore nesten 90% av mangrovene til urban ekspansjon og andre menneskelige aktiviteter.

Imidlertid, som de fleste land, har bystaten Singapore et National Parks Agency, og de planlegger å hjelpe grønnere byer og gjenopprette fugle- og trebestander i mangrover, og sørge for at alle i Singapore har «10 minutter til parken».

Regjeringen sponser også opprettelsen av hager på taket, små grøntområder og urtehager og andre grønne byprosjekter som terapiparker som skal utformes for å møte de fysiske, psykologiske og sosiale behovene til parkbesøkende. Besøkende vil kunne oppleve en rekke helsemessige fordeler som å lindre mental tretthet, redusere stress og forbedre følelsesmessig velvære.

Trær spiller en viktig rolle i å skape et vennlig miljø, sier Adrian Loo, direktør for National Parks Protection Group. «De fungerer som naturlige luftfiltre, reflekterer strålevarme og kjølige overflater … og bidrar til å dempe klimaendringene.»

Initiativet er en del av en større innsats for å plante en million trær over hele byen innen 2030.

I tillegg til å legge til naturtyper, sier forskerne at skogplanting vil bidra til å binde karbondioksid, senke temperaturen i byen og gi buffere mot erosjon og havnivåstigning.

Les på Popidol: Lionel Messi får nytt fjes i FIFA 21 etter fans reagerte på hans sjokkerende dårlige ansikt

Magien til mangrover og gjørme
I august kunngjorde parkmyndighetene etableringen av Sungei Buloh Park Network , en 400 hektar stor park med våtmarker og mangrover i den nordlige delen av øya. Sungei Buloh inkluderer flere forskjellige eksisterende våtmarkshabitater, inkludert mangrover og gjørmer, og er hjemmet til 279 forskjellige arter av trekkfugler

Til tross for de relative størrelsesforskjellene mellom Singapore og nabolandet Malaysia, er Sungei Buloh våtmarksreservat et viktig stoppested på trekkrutene til dusinvis av arter som hvert år reiser fra Australia og Russland til New Zealand og Alaska.

Sungei Buloh vil også huse store øgler, saltvannskrokodiller og glatt hudter som kan ha dødd ut på 1990-tallet – og 20 nye arter oppdaget for første gang.

«Singapores mangrover skårer mer enn vekten [i biologisk mangfold,» sa geografiprofessor Dan Friess fra National University of Singapore til Mongabay . “Vi har bare et lite område med mangrover, men innvendig har vi mye biologisk mangfold. For eksempel er det i USA bare tre arter av mangrover, mens du i Singapore kan finne 35 forskjellige arter av planter i mangrover.

Noen av disse mangrovene er under alvorlig trussel, og øyas trebarnehager har så langt produsert 51.819 trær som har blitt flyttet til kysten. I tillegg, for å påskynde prosessen, ansetter regjeringen i Singapore treflyttetjenester for å flytte voksne trær fra utvikling til mangrover og andre reserver.

Mangrover er de ultimate verger og gir, som tidligere spesifisert av GNN, like mange fordeler for en sivilisasjon som ethvert annet vilt objekt. De beskytter mot jorderosjon som kan tømme jordbruksland og kvele kystrev, beholde mer CO2 enn noe annet tre, og kan huse dusinvis av arter.

Mangrover er også den første forsvarslinjen for forsikringsselskaper av kysteiendom under stormer. For eksempel, i USA, der mangroveøkosystemene har gått ned de siste 100 årene, forhindrer de 100 millioner dollar i eiendomsskader når som helst storm på grunn av deres evne til å spre bølget kinetisk energi med opptil 66%.