En bygning som snurrer i vinden, ser spektakulær ut og samtidig produserer strøm minner om noe som mest ser til å være hentet ut fra en science fiction-film. – Men prosjektet er reelt og har fått på plass pengene som trengs.

Prosjekt vil gi Dubais skyline et ytterligere futuristisk trekk (noe som vi ikke er sikker på trengs) Den tyrkiske arkitekten Hayri Atakas har akkurat sendt ut en pressemelding om sitt skyskraperkonsept.

Les: Al Thumama VM-stadion vil være ferdig i 2021

Squall Tower ble nylig omtalt på arkitektens hjemmeside og sosiale medier.


Squall Tower, designet av Hayri Atak, Kaan Kılıçdağ, Büşra Köksal og Kübra Türk, er en konseptuell design som kombinerer tre forskjellige parametere.

Arkitekten ble inspirert av vertikale vindturbiner, og i motsetning til skyskrapere som motstår vindens kraft, beveger tårnet seg sammen med vinden.

Les på Sporten: Football Insider: Chelsea kvitter seg med en av sine største investeringen

Tårnet er utstyrt med tre separate segmenter som vrir seg i en spiral rundt en sentral akse, med flere grener som forbinder dem alle sammen. Rotasjon med minimal motstand vil være mulig på grunn av den strømlinjeformede tverrsnitts designen til hvert segment, rapporterer Yanko Design

En enkelt rotasjon vil bli utført hver 48. time, med eller uten vind. Som mange roterende restauranter, vil tårnet gi innbyggerne full oversikt over Dubai.

Tårnet vil være i stand til å fungere uavhengig av vindretningen og ville generere elektrisitet takket være rotasjonen.

Tårnet vil ha en helikopterplate som gir kunder og besøkende tilgang til den ovenfra, noe som gir bygningen et James Bond-utseende. Svingende innganger i basen vil gi folk tilgang til de roterende tårnene i strukturen.

Les på F7: Ny liga av helter snart på TV

Det er uklart når og om byggingen av Squall Tower vil finne sted. Tårnet, hvis det er bygget, vil absolutt være på listen over verdens vidunder for ingeniørarbeid. – Når det er sagt, finansene skal være på plass.