Gimle kino på Frogner i Oslo har gjennom sin levetid opparbeidet seg status som en ikonisk kino og kulturinstitusjon. Den tradisjonsrike kinoen har siden 1939 tilbydd kvalitetsfilm, høy servicegrad og komfort. I år fyller kinoen 80 år og det markeres førstkommende helg.

Jubileumshelgen byr på opplevelser for både store og små. Startskuddet for feiringen går av fredag 23. august med premierevisning av «Askeladden – I Soria Moria Slott» og «Fishermans Friends». Lørdag er det duket for jubileumsvisning av klassikerne «Trollmannen fra Oz» og en allerede utsolgt visning av «Tatt av vinden» som begge fyller 80 år i år.

Kinosjef Pierre Börje Andersson ser stort frem til jubileumshelgen:

«Vi er glade og stolte og venter i spenning på å starte feiringen av denne spesielle helgen med både nye og kjente ansikter. Dette er startskuddet for 80 nye år på Frogner, der fokuset alltid vil være på kvalitet når det gjelder film og service. Velkommen!»

Les på Popidol: «Nudes» solgt til BBC

Gjennom helgen vil det være fotoutstilling av Sigurd Moe Hetland med bilder fra Gimle kino sin levetid. Den røde løperen rulles ut, det blir klassisk filmmusikk på høyttaleranlegget og filmquiz med kinobilletter i premie. For publikum som har kinobillett til «Trollmannen fra Oz» og «Tatt av vinden» blir det servert gratis kaffe og kake.

Program for jubileumshelgen:

Fredag:

Kl. 18.00 «Askeladden»
Kl. 21.00 «Fishermans Friends»

Lørdag:

Kl. 13.00 «Trollmannen fra Oz»
Kl. 16.00 «Tatt av vinden»