September i Hamburg byr på den årlige Reeperbahnfestivalen med hundrevis av konserter i løpet av noen hektiske dager, og sannelig tar ikke folket ved Elbe oktoberfesten på forskudd også. I Hamburg svinges seidelen allerede fra midten av neste måned.

 

Gjennom hele året avløser den ene festivalen den andre i denne festglade byen, og høsten er intet unntak. Fra 18.–21. september går den årlige Reeperbahnfestivalen av stabelen. I løpet av fire hektiske dagene blir det blant annet 360 konserter med alt fra heavy metal og punk til indie, hip-hop, jazz og soul. Konsertarenaene spenner fra musikklubber og kirker til byens stolthet; konserthallen Elbphilharmonie. Last ned den offisielle festival-app’en og få full oversikt. I tillegg til musikk byr festivalen på opplesninger av kjente forfattere, kunstutstillinger og filmfremvisning.

Les: Oslo lufthavn får elektriske shuttlebusser

Foto: Vallbracht

 

Reeperbahn i bydelen St. Pauli fremstår i dag langt bedre enn sitt rykte. Joda, det reklameres fremdeles for peep show og andre utagerende aktiviteter fra neonskilt i alle regnbuens farger, men det er altså her du finner de tradisjonsrike ølhallene (biergarten) og de fleste av byens musikklubber og classy nattklubber.

Les på Popdol: «Nudes» solgt til BBC

Foto: Christian Spahrbier

Det var for øvrig i St. Pauli at fire unge karer fra Liverpool fikk sitt gjennombrudd i 1960–61. Det skjedde på Indra Club etter at Gerry & The Pacemakers hadde takket nei til jobben som back-up-band for bandet som opprinnelig spilte der. På Beatles-Platz på Reeperbahn kan du oppleve byens hommage til popikonene, inkludert Stuart Sutcliff (1940–1962) som var bassist i bandet i deler av Hamburg-tiden.

Foto: Marius Roeerhenko Sehrsam

Fra siste halvdel av september blir det fart på tappekranene i ølhagene rundt i Hamburg, og ikke før er den siste bratwürsten fortært, så byttes pilsner mot glüwein når nedtellingen til de mange julemarkedene starter. Her kan du gå for tradisjonell førjulsstemning på Jungfernstieg og Blankenese, eller velge mer utradisjonelt og besøke Winter Pride Xmas Market eller Dog Christmas Market. Og det hotteste av dem alle er nok en gang Santa Pauli, St. Paulis eget fargerike og høyrøstede julemarked.

Få også med deg en båttur på Elbe. Spesielt på kveldstid er det flott å se havnen og gamlebyen fra vannet. Tysklands nest største by har noe for de fleste.

 

Widerøe flyr deg til Hamburg