Det norske selskapet Live Private Guide har utviklet en digital plattform og app, som gjør det enkelt å bestille profesjonelle guider. Når man booker, betaler man alt i telefonen.

Selskapet har sendt ut en pressemelding som forklarer konseptet og hvorfor du skal bruke appen

  • Det som er unikt med oss er at vi kun tilbyr sertifiserte profesjonelle guider. Det er den store forskjellen, og et kvalitetsstempel, fordi folk vil ha en autentisk opplevelse når de er på reise. Poenget med en privat-guidet tur er å få en personlig tilpasset opplevelse, hvor guiden vier all sin oppmerksomhet til deg og ditt følge. Guiden legger opp turen i ditt tempo og vektlegger de tingene som interesserer deg mest, forteller Leo Amadeus Brunvoll, markedsansvarlig i Live Private Guide.

HER LASTER DU NED APPEN

I Live-appen kan du velge skreddersydde opplevelser ut fra dine interesser enten det er kunst og kulturhistorie, arkitektur, kjente attraksjoner eller helt unike opplevelser som du ikke finner i guidebøkene.

Les: Formel 1 – Bedre grep og større mulighet for dueller

  • Her snakker vi ikke om billetter til upersonlige gruppeturer eller en busslast med femti turister som ledes rundt av en guide med ropert. Dette er en tjeneste for de som ønsker en privat opplevelse helt utenom det vanlige, ledet av sertifiserte guider som er utdannet og trent til å håndtere mennesker like godt som faget sitt, sier Brunvoll.

Spesialister
For det er ikke hvem som helst som får lov til å kalle seg sertifisert guide. Dette er profesjonelle som er utdannet og trent til å håndtere mennesker like godt som faget sitt. I London samarbeider Live med Blue Badge guider. Disse representerer gullstandarden og er et internasjonalt referansepunkt for kompetanse. De gjennomgår et to år langt utdanningsløp og må bestå tolv ulike eksamener før de får lov til å smykke seg med tittelen sertifisert Blue Badge Guide. Også i Oslo må guidene gjennom et omfattende pensum og bestå krevende eksamener før de blir sertifiserte Oslo-guider.

  • Gjennom Live-appen bestiller du og kommuniserer direkte med guiden, med det så kutter vi fordyrende mellomledd samtidig som vi sørger for at guidene får betalt som fortjent, i henhold til standarder guidene og deres medlemsorganisasjoner selv har satt.

HER LASTER DU NED APPEN

Skjulte opplevelser
I London kan du for eksempel oppleve det dekadente St. James distriktet hvor guiden tar deg med inn på bakrommet til hattebutikken de kongelige benytter for hodepryd, hvor Charlie Chaplin fikk laget sin ikoniske bowlerhatt i sin tid, og Churchill sin flosshatt.

Du kan smake på nydelige oster i byens eldste ostebutikk, ta turen innom parfymeriet til Dronning Elizabeth og avslutte turen i baren på det som var stamstedet til Prinsesse Diana, samme sted hvor Ian Fleming aller første gang ble servert en drink han senere skulle gjøre verdenskjent, the Shaken Martini.

Les på Popidol: Dwayne ‘The Rock’ Johnson lanserer sin egen tequila

I Madrid kan du få fart på smaksløkene geleidet av en privat guide gjennom historiske nabolag som La Latina, Lavapiès, Huertas og Centro hvor du kan finne helt fantastiske og autentiske matopplevelser. Eller besøke flere av verdens fremste kunstmuseer som Prado, oppleve Picassos La Guernica på Reina Sofia, veiledet av en ekspert, som i tillegg tar deg med inn på museet rett forbi de lange køene.

Er du i New York kan du få servert personlige historier og intime erindringer fra 9/11 med en ‘first responder’. Den sertifiserte NY-guiden John Coghlan, på det tidspunktet politimann, var en av de første på stedet etter at flyene krasjet inn i tvillingtårnene 11. september i 2001.

  • Private turer med sertifiserte guider låser opp historier som en besøkende aldri visste eksisterte, slik at de får mest mulig ut av å utforske byene de besøker, sier Brunvoll.

Slik finner du flere hemmeligheter
I Live Private Guide samarbeider vi med European Federation of Tourist Guide Associations (FEG). Med over 60.000 lisensierte guider i Europa og 33 års erfaring representerer de Europas fremste turguider. I FEG får alle turguider trening i lokalsamfunnet de jobber i. Guidene er oppdatert på arrangementer og snakker landets språk flytende. De representerer landets kultur ved å ta med besøkende inn i det moderne livet hos lokalbefolkningen

Live’s teknologi gjør det mulig for deg å alltid finne de beste guidene på spennende og nye destinasjoner. For å finne flere hemmeligheter og unike guider gjør du slik:

  • Last ned Live Private Guide appen fra Google Play eller App Store
  • Velg din destinasjon
  • Browse mellom et bredt utvalg av guidede turer og finn det som passer for ditt reisefølge, enten det er historie, kunst, arkitektur eller matopplevelser.
  • Du kan enkelt booke en privat guide og betale sikkert gjennom appen.
  • Opplev nye og spennende reisemål, og opplev guidenes beste skjulte skatter.

Live tilbyr turer for deg som reiser alene eller for grupper. Prisen er den samme, uansett om dere er en, to eller en større gruppe.