En reise 333 meter under jordoverflaten, inne i huler millioner av år gammel, fører til et av de mest populære musikkstedene i USA. – Cumberland Caverns Live i McMinnville, Tennessee, har vært vertskap for et bredt utvalg av musikere fra hele verden i 55 år.

Artister opptrer i det verdensberømte vulkanrommet, som får enda mer popularitet på grunn av den nesten perfekte akustikken og de vakre omgivelsene.

Lange kavernøse ganger med stalaktitter og stalagmitter fører 600 gjester til det åpne amfiet, dannet med store steingjerder som spretter lydbølger på akkurat den rette måten å generere nær perfekt surroundlyd.

Les: Arroios er kåret til «verdens kuleste nabolag»

«Jeg tror det er et av de mest fascinerende, vakre stedene det er for en konsert,» sa daglig leder i Cumberland Caverns, Travis Young. «Hver artist som spiller Cumberland Caverns Live er i ærefrykt. Hulen er utrolig unik, akustikken er upåklagelig, og belysningen er virkelig fantastisk.»
De ujevne flatene sprer lyden på en måte som eliminerer ekko. Selv om den høye luftfuktigheten gjør tuning litt hardere, kan ikke gjester og artister slå den konstante, kjølige temperaturen som eksisterer året rundt.

Kast inn noen neonlys og en massiv lysekrone, så har du et av de mest unike stedene for konsert- og grottingentusiaster å glede seg over.

Cumberland Caverns er en av de mest omfattende hulene i Amerika. Foreløpig er det mer enn 50 kilometer som er utforsket.

Tusenvis av gjester besøker hulene hvert år for å se de historiske gruvene, underjordiske fossefall og skinnende bassenger langs de steinete undergrunnsrutene.

Volcano Room pleide å eksistere som et lokalt sted for kirkegrupper eller Boy Scouts å møtes. Fra og med 2008 brakte en månedlig musikkbegivenhet kalt Bluegrass Underground  melodier til hulene og ble sendt på PBS. Nå arrangeres konserter året rundt, med alle sjangre av musikk.

Denne minnedagen forbereder spillestedet seg til en Southern Rock-helg med The Allman Betts Band og The Outlaws.

Les på Popidol: Google Maps kommer med mye nytt på sin 15 års bursdag