Klassiske byer som Amsterdam, Paris og London ligger også i år på topp som de mest populære storbyene også denne våren, men fotballbyen Manchester blander seg inn i det gode selskap.

Vi kan såvidt ane at våren er i anmarsj. Selv om snøen ligger metertykk en del steder er det nå mange som planlegger sommerferien og før det, kanskje en storbytur. Ticket feriereiser har undersøkt hva som er de mest populære byene å besøke for nordmenn i år.

– Det er fortsatt de tradisjonelle byene i Europa som dominerer topplisten selv om det er litt rokkeringer på rekkefølgen, men vårens raketter er New York og Reykjavik, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket.

Amsterdam er favorittstorbyen også denne våren. Direktefly fra flere steder i Norge, kort reisevei, lave billettpriser og at byen anses som forholdsvis trygg gjør Amsterdam til et yndet reisemål.

Manchester opplever fortsatt en Solskjær-effekt og bestillingene øker med 3 prosent. Dermed kaprer byen 3. plassen på listen, opp fra femteplass året før. Manchester er faktisk mer populær enn London!

Les på Sporten: Marcus Rashford drømmer om å kopiere City-spilleren

Paris er kjent som et yndet reisemål om våren,så også i år. Frankrikes hovedstad inntar andreplassen på lista over populære storbyer.

Byer som Lisboa og Barcelona opplever derimot en nedgang i antall besøkende fra Norge denne våren. For Barcelona sin del kan det ha sammenheng med litt uro i forbindelse med demonstrasjoner både mot turisme og for selvstendighet.

10 på topp – vårens mest populære storbyer

1. Amsterdam (1)
2. Paris (2)
3. Manchester (5)
4. London (3)
5. Reykjavik (13)
6. Lisboa (4)
7. New York (12)
8. Istanbul (9)
9. Roma (8)
10. Barcelona (7)

Kilde: Ticket Feriereiser, avreise mars – mai 2019