Hvis du jobber på et kontor eller hjemme og bruker mesteparten av dagen på å sitte foran en computer, er du sannsynligvis ikke fremmed for ryggsmerter. Å sitte ved et skrivebord i åtte timer om dagen kan føre til stivhet og spenning som forårsaker alvorlig ubehag.

Smerter

Ryggsmerter kan variere fra skarpe og plutselige smerter, for eksempel fra vridning eller en brå bevegelse, til en konstant og kjedelig smerte som utvikler seg over tid. Ryggsmerter kan være akutte, bare vare noen få uker eller bli kroniske og vare i tolv uker eller lenger. Når du er i en stillesittende posisjon, kan smerter i korsryggen utvikles fra fysisk inaktivitet. Dette kommer fra feil holdning. Hvordan du beveger deg kan også forverre eksisterende ryggsmerter.

Hvordan forebygger man slike smerter?

Flere ignorerer smerter i rygg og nakke og prøver å overbevise seg selv om at det ikke er så ille eller at det kanskje forsvinner av seg selv. Selv om det er veldig viktig å ta forholdsregler, er det også viktig å ikke ignorere signaler fra kroppen din. Hvis du opplever smerter er det noe som ikke stemmer. Ryggproblemer som ikke forbedres kan føre til redusert mobilitet, nevrologiske tilstander og andre alvorlige problemer. Derfor er det viktig å ta kontakt med fysioterapeut. Fysioterapeuter kan gi generelle råd om ting som kan påvirke ditt daglige liv.

Øvelser

Først og fremst må det nevnes at det å hvile, spise sunt og holde seg hydrert er selve fundamentet for at du skal ha nok energi til å kunne gjøre de forskjellige anbefalte øvelser.

  • Delta i milde strekk og gjør øvelser for å styrke kjernen og ryggraden
  • Ta deg en gåtur rundt om i nabolaget, parken eller i skogen
  • Om smerten forverrer seg, ta kontakt med fysioterapeut

Prøv en profesjonell fysioterapeut

La en profesjonell fysioterapeut hos Klinikkforalle hjelpe deg med å sørge for at din helse skal være på topp og at din rygg skal være smertefri.