Meera Manjit Kaurs verk «Til India fra Norge» var publikums favorittverk på Høstutstillingen 2021.

Folkets pris på Høstutstillingen deles ut for andre gang, og ved avstemningens siste dag ble det klart at årets publikumsfavoritt er mail art-verket til Meera Manjit Kaur Til India fra NorgeHun ble også tildelt Den franske pris i år.

– Motivene fra det eksotiske India representer det blikket jeg ofte blir sett med, før en blir kjent med meg og innser at jeg er mer enn en eksotisk fugl, har Kaur forklart om verket.

– På baksiden av disse kortene deler jeg samtaler fra mitt liv, som har tendenser av hverdagsrasisme. Mail art er et grep jeg har gjort for å vise til at jeg er en person med indisk utseende, som har opplevd alt dette fra etniske nordmenn. Dette er selvfølgelig ikke alle mine opplevelser, men bare en håndfull som jeg orket å finne tilbake til og dele, sier hun.

Les på F7: Haaland stopper opp når fansen roper: «En fantastisk følelse»

Detalj fra verket Til India fra Norge. Foto: Jannik Abel.

Folkets pris er i år på 30 000 kroner. Høstutstillingens publikum står for rundt 15 000 kroner av finansieringen, mens Cultura Bank – som i fjor ble kåret til Norges mest etiske bank for femte året på rad – valgte å runde beløpet opp til 30 000 kroner. Banken har som formål å finansiere samfunnsnyttige og bærekraftige prosjekter.

Les: Trolltunga autorisert som Nasjonal turiststi

– Høstutstillingen er en viktig institusjon i norsk kulturliv. Den formidler kontakt mellom kunsten og publikum på en åpen og unik måte. Utstillingen begeistrer og provoserer og er et speilbilde av samfunnet. Cultura Bank er en pådriver for bærekraftig samfunnsutvikling og ser på et rikt kulturliv som sentralt for menneskets livskvalitet. Derfor er vi glade for å være med på å støtte publikumsprisen, som er et flott uttrykk for folks engasjement, sier banksjef Kristine Falkgård.