OBOS skal de kommende årene bygge opp mot 2000 boliger på Rosenholm sør i Oslo. – Her skal folk med helt vanlig inntekt ha mulighet til å kjøpe leilighet, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

OBOS og BMT Invest har gått sammen om en storsatsing på Rosenholm i bydel Søndre Nordstrand. De tre siste årene er det kjøpt eiendommer på til sammen 100 mål med en prislapp på rundt 850 millioner kroner.

Les: Trolltunga autorisert som Nasjonal turiststi

Den nye storutbyggingen kommer rett ved Rosenholm stasjon, et kvarters togtur fra Oslo S. Her skal dagens industribebyggelse forvandles til en helt ny OBOS-bydel med mellom 1800 og 2000 boliger. Eiendommene ligger i nær tilknytning til store grøntområder og idylliske Søndre Aas gård.

Planlegger langsiktig

Planleggingen av det nye boligområdet har så vidt kommet i gang, og det vil trolig ta 6-7 år før de første boligene kan legges ut for salg.

– Vi ser virkelig fram til å komme i gang. Her skal vi skape en ny bydel med gode boliger til OBOS-medlemmene. Med tomtepriser som ligger et stykke under gjennomsnittet i Oslo, kombinert med ordninger som Bostart og Deleie, kan vi tilby boliger som flere har råd til. Målet er at folk med helt vanlig inntekt skal ha mulighet til å kjøpe leilighet, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

– Vi har økonomiske muskler til å tenke langsiktig når vi utvikler nye områder som Rosenholm, en del av byen hvor få andre boligbyggere er villige til å satse. OBOS med partner har investert til sammen ca. 850 millioner kroner til nå. Prosjektet ligger noen år fram i tid, men vi vil så tidlig som mulig legge til rette for gode medvirkningsprosesser med medlemmene våre og nabolaget, sier Siraj.

Kjøper av de fem tomtene på Rosenholm er selskapet Rosenholmveien 4 AS, som eies 80 prosent av OBOS Nye Hjem og 20 prosent av BMT Invest AS.

– Vi er svært fornøyde med å ha sikret oss alle disse eiendommen på Rosenholm. Det gir oss mulighet til å tenke helhetlig når vi utvikler området, sier Bjørn-Tore Olsen, investeringsdirektør i OBOS.

Les på Sporten: Brentford har gjort det igjen – henter sølvvinner fra OL

Kraftfull satsing i Oslo sør

OBOS satser nå kraftfullt i Oslo Sør og bydel Søndre Nordstrand. I tillegg til utbyggingen på Rosenholm, er det store planer flere steder i bydelen. I høst åpner nytt Holmlia senter hvor OBOS har investert over 600 millioner kroner. Senteret er fullt utleid og vil gi et viktig bidrag til bydelsutviklingen. OBOS har også planer for å bygge rundt 800 leiligheter på Mortensrud. Gitt rask kommunal saksbehandling kan de første av  disse boligene bli lagt ut for salg i 2022.