Hvis du har et snev av interesse for fotball har du sannsynligvis hørt om Juventus og Gianluigi Buffon. Det første er navnet på klubben fra Torino, mens det andre tilhører den italienske keeper-legenden som stod som en klippe i 17 sesonger for klubben. En svensk supporter fikk seg en overraskelse da hun 21. mai 2018 besøkte klubbmuseet ved den berømte stadion.

For her ventet litt av en velkomstkomité. Linn Lindstrøm hadde nemlig timet det perfekt, og kjøpte billett nummer 1 million til Juventus´museum.

Timet det perfekt! (foto: juventus)

 

Først vanket det håndtrykk, spesial-produsert Juventus-trøye og så ut på gressmatta til Allianz Stadium for å møte noen av spillerne.

Blir ikke større enn dette, Lindstrøm. (foto: juventus)

 

Svensken glemmer garantert ikke denne dagen!

Juventus Museet ved stadionen ble åpnet først i 2012, og har i løpet av noen få år hatt besøk av 1 million supportere og andre nysgjerrige turister.

Les: Legenden Buffon har nå spilt 300 kamper uten

Når vi vet at Italia er stappfullt av museer landet over, er det ikke mindre enn imponererende at Juventus Museet endte som det 43. best besøkte i 2017.

Selve stadion, Allianz Stadium, tidligere kjent som Juventus Stadium, ble planlagt i 2003.

Fem år senere begynte byggingen og byen kunne åpne sin nye storstue 8. september 2011.

Og åpningskampen?

Juventus mot engelske Notts County. Bakgrunnen for dette var den historiske koblingen mellom de to klubbene etter at den engelske Juventus-spilleren Johan Savage i 1903 så til at Juventus fikk bære de sorte og hvit-stripete som Notts Coutny tradisjonelt hadde spilt i.

I dag er disse draktene synonymt med den italienske toppklubben.

I 2017 kom forsikringsselskapet og sponsor Allianz på banen, og signerte en 6-års kontrakt med klubben.

Dermed var Allianz Stadium Torino et faktum.

Da vet du hvor du skal ta en tur neste gang du er i nabolaget.

God reise!

Les også: Revisorene har igjen regnet ut hvilken klubb som har høyest verdi