Den ikoniske fornøyelsen ‘Odinexpressen’ er fortid i Tivoli i København. Nå avslører fornøyelsesparken hvordan den nye berg- og dalbanen som erstatter ‘Odinexpressen’ i nærmeste fremtid vil se ut.

Attraksjonen, som vil bli kalt ‘Melkeveien’, er nå så nær å være ferdig at Tivoli har publisert de første bildene av hvordan den vil se ut.

– For første gang viser vi hvordan Tivolis nye berg-og-dal-bane, som erstatter den ikoniske ‘Odinexpressen’, vil se ut. Vi tør å love at det blir litt villere, raskere og morsommere enn den fantastiske ‘Odinxpress’ den erstatter. Vognene er nettopp blitt heist inn i Tivoli i nattens mulm og mørke og plassert med centimeter presisjon. Nå går vi inn i testperioden, sier Tivolis pressesjef Torben Plank.

Les: Et av Paris sine verste strøk blir OL-Landsby

Arbeidet med «Melkeveien» pågår. Foto: Christoffer Sandager

Og ifølge Tivoli selv, kan berg-og-dalbane-fans begynne å glede seg.

– Melkeveien som erstatter Odine Express blir en av de villeste Tivoli-rittene når det kommer til svinger og fart i kurvene. Gjester blir kastet fra side til side hvis de ikke holder seg. Det vil oppfylle det ikoniske Odine Express ble elsket for, men turen er mye mer jevn og deilig, sier Jacob Helenius, designdirektør i Tivoli og fortsetter:

– Vi har ikke forandret alt det gode – bare lagt til noe mer i høyden. Men designen vil nok en gang skille seg ut fra andre parker, med en spesiell Tivoli-design, der lys og den tematiske opplevelsen vil bli sett i dette nye universet, sier han videre.

I følge designeren av ‘The Milky Way’, Gurley, vil ‘The Milky Way’ være ‘moro for hele familien’, og berg-og-dalbanen vil ta dem med på en galaktisk romreise.

Les på Popidol: Evighetsmaskinen Ozzy er tilbake

 

I følge Tivoli blir ‘Melkeveien’ en morsom attraksjon som hele familien å glede seg over. Foto: Christoffer Sandager

Underholdningen åpnes 6. desember og vil for første gang være mulig å prøve seg på i årets ‘Christmas in Tivoli’. ‘Melkeveien’ er en oppdatering av ‘Odinsekspressen’, som ikke lenger passer inn i hjørnet av Tivoli, som over tid har blitt romtema.

Designen av berg- og dalbanen må følge stilen allerede i turene ‘Heavenly Ship’, ‘Aquila og’ Tik Tak ‘, alle inspirert av oppdagelsesreiser og romfart.

Les på Sporten: Viktige fordeler og ulemper med kredittkort

Fakta om Melkeveien

Produsent: MACK fra Tyskland
Modell: Powered Coaster
Lengde: 300 meter
Total kapasitet: 38 gjester om gangen
Antall vogner: 10
Høyde: 16 meter
Hastighet: 36 km / t
G-krefter: 3,6 G
Min. høyde for passasjer: 130 cm eller 100 cm sammen en voksen
Investering: Nesten 55 millioner danske kroner
Utvikling: Tivoli Creative Development
Arkitekt: Jonathan Gress Wright
Design: Will Gurley
Lett design: Jesper Kongshaug

Melkeveien er 300 meter lang, 16 meter høy og kan frakte 38 mennesker om gangen.