Japan og spesielt OL byen Tokyo har satt seg fore å vise seg frem på best mulig måte og har inkludert miljø i sin tenkning. – Det er ikke bare «kortsiktige» symbolprosjekter som medaljeprosjektet som gjennomføres, men også en rekke tiltak som handler om miljøvennlig produksjon av energi og meget strenge krav i forbindelse med bygging og renovering. 

Sommer OL arrangeres fra fredag 24 juli til søndag 9 august 2020.

Tokyo-organisasjonskomiteen for de olympiske og paralympiske leker (Tokyo 2020-organiseringskomiteen) gjennomfører Tokyo 2020-medaljeprosjektet for å produsere medaljer for bruk i Tokyo 2020 fra forbrukerelektronikk som brukte mobiltelefoner.

Gjennom dette prosjektet vil Tokyo 2020-organisasjonskomiteen produsere ca 5.000 gull-, sølv- og bronsemedaljer for de olympiske og paralympiske lekene.

De henter inn brukt elektronikk fra privatpersoner og bedrifter, Se den japanske siden for detaljer:

Tokyo 2020 Medal Project (japansk)

Vi satser på 100% resirkulert innhold, noe som aldri tidligere har vært gjort i OL og Paralympics sammenheng!

Dette prosjektet vil være en øvelse i borgerdeltakelse for å produsere medaljer ved hjelp av folk fra hele Japan. Vi vil målrette en 100% resirkuleringsgrad i raffinering av gull, respektere miljøet ved å bruke skrapmetaller ved produksjon av medaljer, og bruke japansk teknologisk kompetanse. Ideen om å bruke resirkulerte metaller i medaljer er tidligere brukt. Dette prosjektet gjør imidlertid Tokyo 2020 til en første i OL og Paralympics historie ved å involvere innbyggere i samlingen av forbrukerelektronikk med det formål å produsere medaljer og produsere medaljer fra det ekstraherte gullet.

Tokyo 2020-organisasjonskomiteen arbeider aktivt med prosjektdeltakere, NTT DOCOMO, Japan Environmental Sanitation Center, Miljøverndepartementet og Tokyo Metropolitan Government, for å realisere et bærekraftig samfunn og sikre OL og Paralympics arv.

Les på F7: Kan ha funnet løsningen på skjeggkre-problemet

 

Sjekk ut Sporten.com