IKEA har utviklet båter som kan samle flytende søppel fra forurensede elver som er fjernstyrte og til dels automatiske som kan rydde opp søppel fra innsjøer og elver.

Det svenske møbelfirmaet har døpt konseptet «Good Ship IKEA-båter» og som du sikkert ser, de ligner på SMÅKRYP-lekene.

Hver båt ta opptil 20 kilo med søppel om dagen 44 pounds søppel om gangen.  Når den nærmer seg full kommer den 10 meter lange båten hjem.

Les: Tokyo tenker miljø og bruker OL i 2020 som brekkstang

Tidligere i måneden ble to av båtene distribuert til Deptford Creek i sørøst London som et middel til å rydde opp elven og feire åpningen av IKEAs nyeste gren i Greenwich.

Møbelforretningen samarbeidet med Creekside Education Trust for å øke offentlig bevissthet om vannforurensning ved å invitere fotgjengere og skolebarn til å prøve båtene opp og ned i elven.

Selv om IKEA ikke har opplyst om de vil fortsette å produsere fartøyene, vil de to båtene fra Greenwich fortsette sine tjenester under ledelsen av Hubbub, et nonprofit dedikert til å opprettholde bærekraft. – IKEA har offentliggjort teknologien bak så hvis du har lyst til å lage din egen variant, f.eks en kaptein sabeltann båt som plukker søppel (Den Sorte Dame)

I tillegg blir alt søppel som ble samlet fra elven, omgjort til en skulptur som vil bli plassert i IKEAs nye Greenwich-butikk.

Les på Popidol: Nå vil høyre innføre fraværsgrense på ungdomsskolen også