Daxing International Airport som allerede har fått kallenavnet «sjøstjernen» åpnet i dag med sedvanlig pomp og prakt. – Flyplassen er enorm, men det er planlagt utvidelser som vil gjøre den til verdens største i fremtiden, med mindre noen andre kliner til og bygger noe større.

Dagens åpning rakk å komme før Kina feirer sitt 70 års jubileum som selvstendig republikk 1. oktober.

Prislappen på den nye flyplassen er ikke mindre enn 11,5 milliarder dollar, tilsvarende 104 milliarder kroner.

Les: Viktige kulturminner i Henningsvær

De som har reist til Beijing vet at byen allerede har en enorm flyplass, Beijing Capital International Airport, som fraktet 100 millioner passasjerer i fjor, ifølge CNBC. Den gamle flyplassen er dermed andre travleste i verden etter Hartsfield-Jackson Atlanta i USA.

Den nye flyplassen skal etter planen håndtere 72 millioner passasjerer i 2025, men planen er at den på sikt skal utvides ytterligere.

Les på Popidol: «Hamilton» med Jakob Oftebro får premiere 1. januar

Flyplassen ser ikke ut som «alle andre» flyplasser og sjøstjerne formen er laget av Zaha Hadid. Hver av de fem armene i sjøstjernen er en hall. Med sine fire rullebaner, som skal bli til syv etterhvert ser konstruksjonen ekstremt effektiv ut. kapasiteten skal være på 620 000 fly pr år.

I størrelse er terminalbygningen en av verdens største med sine 700.000 kvadratmeter. Den er med det på størrelsen til 98 fotballbaner, skriver BBC.

På det meste har 40.000 arbeidere jobbet samtidig med byggingen av den enorme flyplassen. Arbeidet med å bygge konstruksjonen startet tilbake i 2014.