Europas største flerbrukshall, nye Trondheim Spektrum, sto ferdig til Aqua-Nor messen i 2019, og besto sin generalprøve med glans med nærmere 20 000 besøkende. LINK har tegnet den store arenaen som kan rigges til mange formål

Trondheim Spektrum er et idrettsanlegg som består av to eksisterende idrettshaller, en ny idrettshall og et kontorbygg. Den nye hallen er Europas største flerbrukshall bestående av fire fullverdige flerbrukshaller under ett tak. Til hverdags brukes hallflaten til Idrettsformål.

Les: Beijings flyplass til over 100 milliarder kroner har åpnet

LINK arkitektur/Brick

Arenaen har faste tribuner i hestesko og en dedikert scene­side. Til elitekamper i håndball er det plass til 8200 publikummere. Rigget for rockekonsert er er det plass til 12 000 sier Gunnar Næss, teamleder i Trondheim som ser frem til første konsert med John Mayer. Med idyllisk beliggenhet på Nidarø ved Nidelven har publikummere gangavstand til sentrum.

LINK har lagt opp til en fargepalett der de fire kvadrantene i arenaen har hver sin primærfarge som går igjen i toalettkjerner, trapper og stoler. Dette danner et «spektrum» når man ser utover arenaen. Arenaen vil brukes som kamparena for storkamper, til messer og utstillinger, og til konserter.

Les på Popidol: Dropper Spider-Man etter Endgame suksess og reiser til en galakse lang, langt unna

LINK arkitektur/Brick

Trondheims nye storstue er allerede booket opp med begivenheter utover høsten og det kommende året. EM i håndball er på agendaen for neste år. Den 6.oktober åpner portene for folk flest med åpningsarrangement for store og små, der det blir både underholdning og mulighet for barna å prøve 14 ulike idretter i de ulike flerbrukshallene. 

Les på Sporten: Tre gode nyheter som gjør Liverpool enda sterkere