Hvis du er av dem som lurer på hvorfor man skal reise til Berlin kan svaret tilpasses deg som spør, for byen har alt. Du kan drikke snaps på en bensinstasjon, besøke et døgnåpent horehus hvor du betaler 79 euro og kan bli så lenge du orker eller gå på et teaterstykke som fremfører noe så rart at det ikke kan beskrives eller forstås. 

Selvsagt har du monumentale gater og Kurfurstendamm som er tettpakket med shoping, historiske områder som Checkpoint Charlie eller Brandenburger Tor, (som Ketil Stokkan synger så vakkert om). Du kan også besøke et annerledes shoppingsenter som KaDeWe.

Berlin er «Way cooler than New York»  og du slipper «Jet Lag». Fra Oslo tar det litt over en time med fly og det er ikke ille.

Berlin er i manges øyne verdens beste storby

Er du opptatt av fotball kan du besøke Olympiastadion som er hjemmearenaen til Hertha Berlin som spiller i Bundesliga.  Her finner du Sporten.com sine artikler om Bundesliga

1. Hotellprisene
Du har dratt til Paris, London, New York og betalt flere tusen kroner for det som kanskje ikke kan kalles mer enn et middels rom. Hvis du går over tusenlappen i Berlin får du luksus, design og service man knapt kan sammenligne med noe annet i samme prisklasse i noen hovedstad, eller noen storby.

 

2. Flere byer i ett
I hvert fall to. Berlin er to byer i ett, og har to av det meste. Steg for steg har byen blitt slått sammen med utrolige, nye byggverk – men samtidig har den minst to sentrum. Øst og vest er ikke fiender lenger, og det er sant. Samtidig er det stor forskjell på å henge rundt Weinmester Strasse og Kurfürstendamm, selv om du finner Urban Outfitters begge steder. Uansett om du vil ha upscale og classy eller hipt og kult så finner du det i Berlin.

3. Museumsinsel
Museumsøya har Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Museum, Lustgarten, Alte Nationalgalerie, Berliner Dom og Bodemuseum. Selv om du ikke liker å gå i museum så er dette et utrolig sted å gå med en kopp kaffe i solen. Vakkert er det. Du finner knapt et sted i verden med så mye historie på et så lite sted.

4. Potsdamer Platz
Er du her under filmfestivalen er det ingen tvil om at dette tidligere ingenmannsland mellom øst og vest er stedet, men også ellers er dette stedet for kjendisspotting. Eller oppleve jetsetlivet. Ingen by i verden har et slikt sentrum som er så nytt (alt ble bygget fra 90-tallet og utover)

5. Alt det amerikanske på europeisk måte
Du kan gå på det som i utgangspunktet kan virke som noe av det mest amerikanske som finnes matmessig, i White Trash Fast Food, helt til du faktisk er der og merker at det hele er så europeisk som det går an. Du kan selvfølgelig, også der, finne Starbucks, men du kan også drikke kaffe på Cafe Einstein.

6. Taxi, t-bane og buss
Tyskerne kan mye, blant annet lage godt øl, men de kan også få det meste av offentlig transport til å fungere utrolig godt. Å ta seg fram i Berlin er både billig og enkelt.

7. Et utrolig uteliv
Utelivet i Berlin har ikke sidestykke i Europa. Alt fra Club der Visionaere til Cookies, fra puber til restauranter som blir innendørs-røykeklubber hele natta.

8. Deilig mat
Du kan spise på Facil, Tucher am Tor, Hugos eller Fischer Fritz. Eller på den virkelig gode Pan Asia. Berlin har spisesteder som virkelig er annerledes og gode. Sjekk med de som jobber på hotellet eller lokale for de siste tipsene. De beste restaurantene dukker opp fra ingenting oftere her enn andre steder.

9. Tiergarten og Berlin Zoo
En av verdens eldste byparker og ett av verdens eldste zoo. En herlig blanding. Skal du jogge så glem Central Park, det er så utrolig 1990. Ta en virkelig god og lang joggetur i Tiergarten.

10. Shopping
Skal du shoppe så tenker du kanskje Fifth Avenue eller Oxford Street. Det bør du ikke, du bør tenke Friedrichstrasse, Weinmester strasse, KaDeWe og alle de andre stedene i Berlin. Nye dukker opp hele tiden, og også her kan det med den utviklingstaken som byen har være smart å snakke med noen lokale. Det er også slik at hvilke områder som har de beste designbutikkene forandrer seg, og samtidig: Mange butikker og designere har såkalte pop-upstores.