Tilfeldige øyeblikk har blitt kjennemerket til fotograf Pau Buscató. – Pau er fra Barcelona og flyttet til Oslo i 2009, han ble raskt opptatt av byen og mulighet til å fange tilfeldige øyeblikk. – Det er nettopp øye for timing som gjør hans bilder spennende.

Som du kan se i de bildene som er under er linjer og forlengelse av noe til noe annet som er kjernen.  De siste fire årene har han spesielt fokusert på gatefotografering.

Hvert av hans arbeider kommer fra samme serie, et prosjekt som har tittelen Hopscotch. Han forklarer at hans prosess ligner dette vanlige spillet, da det må forbli lekent å presentere en slik kreativ produksjon.

«Hvordan jeg liker å jobbe i gatefotografering?, Jeg er ikke veldig prosjektvennlig, fordi jeg foretrekker å ikke begrense visjonen min til et bestemt tema, men vær åpen for alt jeg kan finne interessant,» sa Buscató. «Det er en veldig intuitiv måte å jobbe på, basert på å stole på mine instinkter og ikke begrense meg til forutviklede ideer eller temaer. Hvis det er noe konsistens i mitt arbeid, er det fordi alt kommer fra samme sted: oppriktig, kreativ og lekfull observasjon, og hensikten å la en ulogisk dimensjon infiltrere inn i vår verdslige, vanlige verden. »

Buscatós kommende soloutstilling, Hopscotch, åpner i høst iFotografiens Hus. i Oslo Du kan følge han på Instagram