Oslo har hatt som vane å havne på toppen av verstinglisten over byer det er dyrt å drikke øl, at det måtte en muslimsk by som ikke serverer øl på andre steder enn i hoteller med mange stjerner er ikke overraskende.

Oslo er fortsatt på en skamfull andreplass på Deutsche Bank sin årlige liste over prisen på en halvliter verden over.

Det er 48 byer på listen hvor Dubai er på førsteplassen med 96 kroner, alle vet at du drar ikke dit for å drikke alkohol, men for å plukke sand ut av alle kropps åpninger i uker etter du er tilbake.

Les på Sporten: Byr 20 millioner for Rosenborg Midtbanespiller

Banken har selvfølgelig som alltid gått grundig til verks og sjekket prisen på ulike steder i hver enkelt by og laget et gjennomsnitt som presenteres på listen.  Noen lurer på hvorfor jeg reiser så mye til Polen, vel svaret på det kan muligens finnes i denne oversikten.

 

I 2017 var Oslo dyrest med 9,9 blanke amerikanske dollar i pris, og til tross for prisoppgang på nesten fire kroner blir vi i år slått av Dubai.

Deutsche Bank har tatt for seg hovedsteder og store byer, dermed kommer en by som Praha i Tjekkia med blant de billigste selvom alle kjennere av øl vet at reiser du litt utenfor til Pilsen (der pilsen faktisk kommer fra) er det enda billigere, nesten halv pris av det billigste på listen.  – Det samme er tilfelle i nesten alle andre områder i verden.

Så rådet er som følger, først finn frem til en by som har lave ølpriser og så finn en by i nærheten, der er det enda billigere.

  • De fem dyreste byene
    Dubai, De forente arabiske emirater: 12 dollar
    Oslo, Norge: 10,30 dollar
    Hong Kong, Kina: 8,90 dollar
    Singapore: 8,30 dollar
    Zürich, Sveits: 7,70 dollar
  • De fem(seks) billigste byene
    Manila, Filippinene: 1,50 dollar
    Praha, Tsjekkia: 1,60 dollar
    Johannesburg, Sør-Afrika: 2,20 dollar
    Mexico City, Mexico: 2,40 dollar
    Cape Town, Sør-Afrika og Warszawa, Polen: 2,60 dollar
Lenge var Norge dyrest, slik er det ikke lenger